Σεβδαλή Αθανασία

Η κ. Σεβδαλή Αθανασία, Oπτικός-Oπτομέτρης, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1993 όπου και ολοκλήρωσε τη βασική της εκπαίδευση στο 10ο Ενιαίο Λύκειο Λάρισας με Άριστα. Φοίτησε στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας – Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της τον Ιούνιο του 2016 παραδίδοντας τη διπλωματική της εργασία με θέμα "Νέος τρόπος εύρεσης του δείκτη διάθλασης".

Έχει εργαστεί σε πολλά εργαστήρια οπτικών όπου απέκτησε εμπειρία στην κατασκευή των υάλων και πρισμάτων, κάτι που διδάχτηκε και εκτενώς στη σχολή της. Επίσης είναι άριστη στην εφαρμογή φακών επαφής, καθώς ήταν υπεύθυνη σε αυτόν τον τομέα, σε αρκετά καταστήματα οπτικών.

Πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο «Οφθαλμιατρείο Αθηνών» υπό την καθοδήγηση έμπειρων οφθαλμιάτρων και οπτομετρών (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2015).
Στο διάστημα αυτό μπόρεσε να εξετάσει πάνω απο 1000 ασθενείς. Εμπλούτισε την μέχρι τώρα εμπειρία της σε θέματα μέτρησης υποκειμενικής και αντικειμενικής διάθλασης και συνταγογράφησης γυαλιών. Εξειδικεύτηκε στη χρήση φοροπτέρου, διαθλασιμέτρου-κερατομέτρου και φακομέτρου.

Επιπρόσθετα δουλεύοντας για 3 μήνες στο ορθοπτικό τμήμα του Οφθαλμιατρείου Αθηνών, κοντά σε έμπειρη ορθοπτίστρια και τον πρώην Διευθυντή της Α΄Κλινικής στραβισμολόγο κ. Νικόλαο Μακρή, πραγματοποίησε πάνω από 400 πλήρεις μελέτες στραβισμού τόσο σε ανήλικους, όσο και σε ενήλικούς και συνταγογράφησε υάλους με πρίσματα σε πολλούς ασθενείς υπό την καθοδήγηση του στραβισμολογικού τμήματος. Επίσης διδάχτηκε την αντιμετώπιση της αμβλυωπίας σε παιδιά, καθώς και τη διάγνωση και αντιμετώπιση διπλωπίας.

Κατά την πρακτική της αποτέλεσε μόνιμη βοηθός του ιατρού κ. Σπύρου Νίκα τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στο τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής, όπου και διδάχθηκε με λεπτομέρεια την διαδικασία προεγχειρητικού ελέγχου, για την πραγματοιποίηση διαθλαστικών επεμβάσεων.

Η εμπειρία της με τη χρήση οφθαλμολογικών μηχανημάτων ήταν αναπόφευκτο να απογειωθεί σε ενα νοσοκομείο όπως είναι το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, καθώς παρακολούθησε με επιμονή όλους τους χειριστές του νοσοκομείου ενώ πραγματοποιούσαν εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως η εξέταση οπτικής τομογραφίας συνοχής (OCT), η εξέταση οπτικών πεδίων και η εξέταση τοπογραφίας κερατοειδούς.

Η αξιολόγησή της από όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν άριστη,ως προς την απόδοσή της, την επιμέλειά της και την εξαίρετη ευγένειά της.

Συμμετείχε στο κλινικό φροντιστήριο οπτομετρίας με θέμα «Ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια διάγνωσης και κατηγοριοποίησης του κερατόκωνου με σύγχρονες διαγνωστικές διατάξεις».

Η κ. Σεβδαλή εργάζεται ως οπτικός-οπτομέτρης στο MedifEye Institute στην Κηφισία Αττικής.

testimonialsBanner

Κλείστε Online Ραντεβού

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

captcharefresh