Νέος ενδοφακός αποκαθιστά την κοντινή όραση σε ασθενείς με εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας

Ένας νέος ενδοφακός που τοποθετείται στο εσωτερικό του οφθαλμού, με μια ολιγόλεπτη χειρουργική διαδικασία, μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην κοντινή όραση, να ανακτήσουν κατά ένα μεγάλο μέρος την ικανότητά τους να διαβάζουν χωρίς βοηθήματα χαμηλής όρασης.

Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν έχει βρεθεί ικανοποιητική αντιμετώπιση της ξηρής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, ενώ για την υγρή μορφή υπάρχει βελτίωση με τη μέθοδο της έγχυσης ειδικού παράγοντα που σταματά τη δημιουργία νεοαγγείων, χωρίς όμως να είναι σε όλους αποτελεσματική αυτή η θεραπεία.

Ο νέος ενδοφακός που χρησιμοποιούμε έχει μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους ενδοφακούς. Είναι έτσι κατασκευασμένος, ώστε κεντρικά να μεγεθύνει τα αντικείμενα κατά 10 φορές περίπου, ενώ περιφερικά είναι οπτικά ουδέτερος (διεστιακός φακός). Το αποτέλεσμα είναι ότι στο διάβασμα παρατηρούμε τα αντικείμενα (γράμματα, εικόνες κτλ.) μεγεθυμένα κατά 10 φορές, ενώ η μακρινή όραση δεν επηρεάζεται.

Ο ενδοφακός τοποθετείται με μια απλή επεμβατική μέθοδο που διαρκεί περίπου 20 λεπτά, στην περιοχή μεταξύ ψευδοφακού και της εσωτερικής πλευράς της ίριδας και δεν επηρεάζει τη μακρινή όραση και το οπτικό πεδίο των ασθενών, καθώς και την ενδοφθάλμια πίεση.

Αφορά τις εξής περιπτώσεις ασθενών:

  • Όσους πάσχουν από ξηρή ή τελικού σταδίου υγρής εκφύλισης ωχρά κηλίδα χωρίς υγρό, με μεγάλη δυσκολία στην κοντινή αλλά και στη μακρινή όραση.
  • Όσους έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη με προχωρημένη εκφύλιση ωχράς κηλίδας (2/3 των ασθενών). Στην περίπτωση ασθενών που δεν έχουν υποβληθεί σε επέμβαση καταρράκτη, πάσχουν όμως από προχωρημένη εκφύλιση ωχράς κηλίδας (1/3 των ασθενών) θα πρέπει να προηγηθεί της ένθεσης του μεγεθυντικού φακού η εξαίρεση του καταρράκτη.
  • Σε ασθενείς με διαβητική ή μυωπική ωχροπάθεια καθώς και σε συγγενείς παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

Μέχρι σήμερα ο καινοτόμος ενδοφακός έχει τοποθετηθεί σε 2500 χιλιάδες μάτια ασθενών και έδωσε λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ασθενών με προχωρημένη εκφύλιση ωχράς κηλίδας που είναι το διάβασμα.

testimonialsBanner

Κλείστε Online Ραντεβού

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

captcharefresh