Ε-Εye: H σύγχρονη επιστημονική «απάντηση» στην ξηροφθαλμία

H ξηροφθαλμία είναι μια συνήθης πάθηση των ματιών που οφείλεται κυρίως στη μειωμένη παραγωγή δακρύων από τους δακρυϊκούς αδένες ή στην κακή ποιότητα των παραγομένων δακρύων. Χαρακτηριστικά συμπτώματα της ξηροφθαλμίας είναι κόκκινα και ερεθισμένα μάτια, αίσθηση φαγούρας, καύσου, ξένου σώματος, υδαρείς εκκρίσεις καθώς και δυσκολία στη χρήση φακών επαφής.

Η επεμβατική απάντηση στο πρόβλημα της ξηροφθλαμίας έρχεται μέσω της υπερσύγχρονης συσκευής Ε-Eye:

Πρόκειται για την πρώτη ιατρική συσκευή στον κόσμο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία IRPL® (Intense Regulated Pulsed Light), η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία της ξηροφθαλμίας που οφείλεται στη δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων. Η δυσλειτουργία των μεϊβομιανών αδένων έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κύριες αιτίες ξηροφθαλμίας. Το αποτέλεσμα της πάθησης είναι η λιπιδική στοιβάδα που παράγεται από τους αδένες να είναι κακής ποιότητας και ασταθής με συνακόλουθη εξάτμιση των δακρύων από την υδαρή στιβάδα. Συνδυάζεται με βλεφαρίτιδα και συναντάται επίσης στη ροδόχρου οφθαλμική νόσο.

Η συσκευή E-Eye αναπαράγει πολυχρωματικό φως ακτινοβολώντας τους μεϊβομιανούς αδένες με τέλεια βαθμονομημένους και αλληλουχισμένους παλμούς φωτός. Η ενέργεια, το φάσμα και η χρονική περίοδος της ακτινοβόλησης έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια ώστε να διεγείρουν τους μεϊβομιανούς αδένες μέσω της νευρικής οδού. Πιο συγκεκριμένα, μέσω αυτής της νευρολογικής διέγερσης επιτυγχάνεται:

  • Aνάπλαση των μεϊβομιανών αδένων

  • Βελτίωση της ποιότητας των λιπιδικών εκκρίσεων των μεϊβομιανών αδένων

  • Σταθεροποίηση της λιπιδικής στοιβάδας των δακρύων

Το αποτέλεσμα είναι οι μεϊβομιανοί αδένες να λειτουργούν και πάλι φυσιολογικά, επιτυγχάνοντας σχεδόν το 100% της αρχικής τους λειτουργίας, έτσι ώστε να παράγεται και πάλι, η λιπιδική στοιβάδα με φυσιολογική σύσταση και να αποτρέπεται  η εξάτμιση των δακρύων.

Το πρωτόκολλο θεραπείας

Πριν από τη θεραπεία με το Ε-Εye πρέπει να προηγηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος με μια ειδική συσκευή που λέγεται Tear-Check, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε διάφορες παραμέτρους της ξηροφθαλμίας, ώστε να αξιολογήσουμε αν ο ασθενής είναι κατάλληλος υποψήφιος για τη θεραπεία με τη συσκευή Ε-Eye.

Τι να περιμένει ο ασθενής  κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας;

Το πρωτόκολλο της θεραπείας περιλαμβάνει 4 συνεδρίες, οι οποίες διαρκούν πέντε λεπτά η καθεμία και πραγματοποιούνται και στα δύο μάτια στην ίδια συνεδρία.

Ο ασθενής φορά μια ειδική μάσκα για την προστασία των ματιών του κατά τη διάρκεια της ακτινοβόλησης. Δεν αισθάνεται κανένα πόνο, δεν νιώθει καμία απολύτως ενόχληση και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Ποια είναι τα αποτελέσματα που πρέπει να προσδοκούμε μετά το πέρας της θεραπείας;

Οι περισσότεροι ασθενείς βλέπουν μια προοδευτική βελτίωση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας και το ποσοστό ικανοποίησής τους αγγίζει το  90%, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου συνεδριών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνεδρίες λειτουργούν αθροιστικά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείται το πρωτόκολλο θεραπείας και να ολοκληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών.

Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια στο χρόνο και σε περιπτώσεις υποτροπής συστήνονται μεμονωμένες συνεδρίες συντήρησης.

testimonialsBanner

Κλείστε Online Ραντεβού

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά!

captcharefresh